RECETAS DE COCINA LOCALES

TRONCO DE NAVIDAD O NO MEU POBO BRAZO DE GITANO
Por Josefa Fernández

  INGREDINTES
4- ovos 2 -xemas 80 gramos de fariña 80 gramos de azucre A raspadura de un limón grande. Para o recheo: 400 gramos de chocolate 250 gramos de manteiga 150 gramos de azucar lustre 1 cuchara de ron blanco !0LLO NO ANDAR PROBANDO ANTES DE BOTAR!. 6 guindas para adornar. RECETA
Bater a xemas co azucre,tamizar a fariña e ir engadindolla pouco a pouco. Montar a claras a punto de neve e mesturalas coa crema anterior. Cubir unha bandexa con papel de ""barba"e verte a masa. Poñer a cocer 15 minutos a 200 ºC. Sacar do forno e darlle a volta a este bizcocho fino nun pano de algondón e enliar como un cigarillo. Deixar enfriar. Fundir ó chocolate. Bater a mantequilla co azucar lustre e ó ron e mezclar co chocolate. Quitarlle o pano ó bizcocho con coidado e rechear co chocolate. Parece moi liado mais se o facedes con coidado e facilisimo. Adornalo coas guindas. ************************************************************************
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